Upeat puitteet ja loistava valaistus

Turun Kupittaalle on rakennettu uusi moderni Pohjola Terveyden sairaala. Sen kaikki tilat on suunniteltu tarkoin yrityksen brändin mukaisesti. Monipuolisten laadukkaiden tilojen tunnelman kruunaa persoonallinen tyylikäs valaistus.

15.03.2019

Pohjola Terveyden sairaalan vastaanottoaulasta huokuu valo ja tyylikkyys.
- Olemme toimialamme puolesta varmasti yksi tärkeimmistä siinä, miten suuri merkitys valolla on työskentelyymme. Haluamme, että asiakkaat
viihtyvät ja työntekijöillämme on maksimaalisen hyvä valaistus, kertoo Pohjola Sairaalan Turun yksikönpäällikkö Heidi Liikkanen.
Pohjola Sairaaloita on nyt Suomessa viisi. Niistä kolme: Turun, Oulun ja Kuopion sairaalat ovat kaikki valmistuneet viimeisen vuoden sisällä. Turussa sairaala otettiin käyttöön kesän alussa.

Turkuun noussut sairaalarakennus on mittavan kokoinen. Siinä on yhteensä seitsemän kerrosta, josta sairaalan käyttöön on otettu neljä alimmaista kerrosta
eli noin 5 000 neliömetriä. Sairaalan tiloissa on muun muassa 40 vastaanottohuonetta, kolme leikkaussalia, kuvantamiseen tarkoitetut laajat tilat, neuvotteluhuoneet, iso kuntosali, avarat vastaanottotilat, henkilökunnan kahvihuone, jota käytetään myös asiakastilaisuuksiin sekä pysäköintihalli. Näiden kaikkien tilojen valaistussuunnitteluun ja toteutukseen on löydetty ammatillisesti oikeanlaisia sekä persoonallisia valaistusvaihtoehtoja. Sisävalaistuksen lisäksi rakennus on saanut myös näyttävän julkisivuvalaistuksen.

- Kaikki uudet sairaalamme on suunniteltu tarkasti Pohjola Sairaaloiden brändin mukaisesti. Sisustusmateriaaleissa ja väreissä olemme käyttäneet lämpimiä sävyjä ja laadukkailla valaisimilla ja valaistuksen sävyillä luomme kodikkuutta asiakastiloihin. Meidän konseptissamme on suunnittelussa ja toteutuksessa vahvasti mukana kotimaisuus, Liikkanen lisää.


Kotimaisuuden ja monipuolisten valaisinratkaisujen ansiosta yhdeksi päävalaisintoimittajaksi valittiin Ensto. Yritys viettää juhlavuottaan, ja vuosia kotimaisella perheyhtiöllä on takanaan kunnioitettavat 60.
- Oli hienoa päästä tekemään yhteistyötä luotettavien yhteistyökumppaneiden kesken. Yhdessä suunnittelijoiden ja Rexelin kanssa
haimme ratkaisuja valaistukseen, jotta lopputulos on mahdollisimman toimiva ja laadukas sairaalaolosuhteisiin, kertoo Enston aluepäällikkö
Aki Saine.

Ratkaisevia onnistumisen hetkiä
Sairaalan monttu kaivettiin vuonna 2016, ja rakennus valmistui parissa vuodessa. OP toimi kohteen rakennuttajana ja Duco Rakennuttaja Oy rakennuttajakonsulttina. Sähkösuunnittelun on tehnyt Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Rejlers Oy ja sähköurakoinnin toteutti Sähkö Oy Turku, joka viettää parhaillaan 100-vuotisjuhlavuottaan. Tavarantoimittajana sähkötuotteissa sekä valaistuksessa oli Rexel Finland Oy.
- Meillä on ollut pitkä ja toimiva yhteistyö Rexelin kanssa jo vuosia. Luottamus yhteistyökumppaniin on varsin tärkeää tällaisessa suuressa kohteessa, kertoo Sähkö Oy Turun liiketoimintajohtaja Timo Engblom.

- Rakentaminen tapahtui varsin liikennöidyllä paikalla. Logistisista haasteista selvittiin tiiviillä yhteistyöllä Rexelin kanssa. Työmaa-aikana oli oleellista tarkoin suunniteltu tavarantoimitus, Engblom lisää.
- Suunnittelimme yhdessä hankinnat tarpeeksi ajoissa, jotta kaikki toimitusajat saatiin täsmäämään. Työmaalle toimme Rexelin OnSite OmaMyymälän, jossa on koko ajan saatavilla tarvittavat sähkötuotteet. Täytämme OmaMyymälän automaattisesti, ja asiakas maksaa vain käytetyistä tuotteista, kertoo Rexelin asiakkuuspäällikkö Juha Virtanen.
- OnSite oli erinomainen väliaikainen varasto työmaalla. Meillä oli aina kaikki tarvittava tavara saatavilla, eikä sitä tarvinnut koskaan lähteä
kesken työpäivän hakemaan tukusta. Näin säästyi paljon työaikaa. Työmaalla työskenteli yli 40 asentajaamme, ja tuotteita tarvittiin mittavat määrät, Engblom lisää. Isoimmat tilaukset, kuten kaikki valaisimet, toimitettiin sairaalaan Rexelin projektipakkaamon kautta. Ahtaalle rakennusaikaiselle tontille
oli hankala toimittaa tuotteita, mutta projektipakkaamon kautta saadaan tavara toimitettua tarkasti sovitun aikataulun mukaisesti.
Rexel toimitti valaisimien lisäksi rakennukseen kaikki sähkötuotteet. Tavallisten sähkötuotteiden lisäksi sairaalaan asennettiin muun muassa oma varavoimalaitos, hoitajakutsujärjestelmä, erikoisvalaistus, ovipuhelimet, äänentoistojärjestelmä sekä turva- ja opasvalojärjestelmä poistumisteihin.
 

Teksti Pauliina Lunna
Kuvat Antti Verkasalo

 

 

MUUT UUTISET ›