Tehtaan tuotantotiloissa on uusi uljas valaistus

Kotkassa sijaitsevan Ahlstrom-Munksjön tehtaan mittavan kokoinen tuotantotila valaistuu nyt laadukkaiden ledien loisteessa. Laatua vaadittiin jo tarjouspyynnössä.

12.11.2019

Sähköurakointiyritys QM Installation Oy ja Rexel varmistivat, että Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy sai sitä, mitä pyydettiin.  Laadukas valinta vanhojen syväsäteilijöiden tilalle oli LUG Light Factoryn Cruiser led -syväsäteilijät

Kun sähköurakointiyritys QM Installation Oy sai Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:ltä tarjouspyynnön valaistusurakasta vanhaan täysin uudistettavaan tuotantotilaan, oli vaatimuksena laatu. – Tarjosin heille mielelläni Rexelin valaisimet ja kohteen omilla laskelmilla tehdyn valaistussuunnitelman, mikä vastasi varmasti korkeaa laatua, kertoo QM Installationin tekninen johtaja Jorma Kaaro.

Rexelin valaistussuunnittelija Arto Kohtamäki suunnitteli valaistuksen ja valitsi valaisimet 30x60 metrin kokoiseen tilaan, jonka huonekorkeus on kahdeksan metriä. – Luonteva valinta vanhojen syväsäteilijöiden tilalle oli LUG Light Factoryn Cruiser led -syväsäteilijät. Laajan käyttölämpötila-alueen ja pitkän eliniän omaava Cruiser säästää merkittävästi käyttö- ja huoltokustannuksia. Cruiserille luonteenomainen kahden valaisevan pinnan käyttö auttaa rajoittamaan häikäisyä, Kohtamäki tarkentaa. 

– Tämä tehtaan keskiosassa oleva tila tyhjennettiin ensin vanhoista käytöstä  poistetuista koneista. Kaikki uudet sähköasennukset, uudelleen kaapelointi ja valaistus oli helppo toteuttaa tyhjässä hallissa. Ainoastaan valaisimien sijoitus muuttui. Valaisimia asennettiin tilaan noin 40. Työ toteutettiin keväällä kahden asentajan ja kahden nostimen avulla. Muut sähköasennukset jatkuivat vielä loppukesään saakka, Kaaro muistelee. 

Lopuksi tuotantotilaan asennettiin uudet laitteistot. – Työ eteni hienosti suunnitelmien mukaan ja valaistus on mitä parhain tähän työympäristöön kehuu Ahlstrom-Munksjön sähkötyönjohtaja Teemu Hollanti.
 

Standardit määräävät valaistusta

– Tuotantotiloissa on omat standardit, joissa määritellään luxit, värintoistoindeksit, valaistuksen tasaisuus sekä säädettävyys ja ohjattavuus, täsmentää Rexelin valaistuksen liiketoiminnan kehityspäällikkö Timo Mattila.
– Tämä LUG Light Factoryn Cruiser -valaisin täyttää reippaasti kaikki standardit ja mahdollistaa lisäksi etäyhteyden ja seurannan sekä mahdollisen järjestelmän laajenemisen. Lisäksi valaistuksen suunnittelussa on otettava huomioon tilan lämpötila, Mattila lisää.

Myös urakoitsijan avuksi

Rexelin tekemä, tilan oikeisiin mittoihin suunniteltu valaistussuunnitelma auttaa paljon urakoitsijaa. – On hienoa, että tilaaja kiinnittää tarjouksessa hinnan lisäksi laatuun huomiota. Tässä kohteessa saavutimme hyvin laatuvaatimukset ja valaistussuunnitelma auttoi työskentelyä. Nämä valaisimet antavat parhaan mahdollisen valon työskentelyyn, kestävät kauan ja ovat huoltovapaita. Valaistuksen lisäksi teemme Ahlstrom-Munksjön tuotantotilaan prosessisähköistys- ja automaatiourakan, Kaaro toteaa.

Ahlstrom-Munksjö, QM Installation ja Rexel ovat tehneet yhteistyötä ennenkin. Muun muassa Karhulan jäähalliin ja Kuusisen lähiliikuntapaikkaan on syntynyt valaistus. – Yhteistyö meidän kaikkien kesken on ollut mutkatonta ja pitkäaikaista. Silloin, kun luottamus pelaa, on kaikki helppoa. Kun saa, mitä tilaa, niin kaikki on kunnossa, toteaa Teemu Hollanti.

Tällä hetkellä Kotkan alueen teollisuuden työtilanne on huomattavan hyvä, toteavat herrat yhdestä suusta. Urakoita ja tuotantoa on hyvin tiedossa.
– Tilauksia on hyvin tulossa ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Lisäksi investoidaan paljon, Hollanti toteaa. 

 


Teksti Pauliina Lunna
Kuvat Johannes Wiehn
Rexelin asiakaslehti InMotion 3/2019  


Tuotantotilassa käytetty valaisin on Rexelin yksinoikeudella jakelussa oleva
 

LUG Cruiser 2 Plus Led DALI 110D

LUG Cruiser 2 Plus Led DALI 110D
Teho: 205 W
Valovirta: 24850 Im
Värilämpötila: 4000 K
 

Lue koko InMotion 3/2019  ›   

MUUT UUTISET ›